Producten
 

Q&A Hypnose

Wat is hypnose?

Hypnose is het werken met een natuurlijke staat van de menselijke geest, waarbij de hypnotiseur via het bewustzijn met behulp van een sterke focus rechtstreeks toegang krijgt tot het onderbewustzijn waardoor aanvaardbare en gewenste suggesties (veranderingen) in het onderbewustzijn kunnen worden vastgelegd/geprogrammeerd. Hierdoor worden nieuwe ideeën in het onderbewuste ‘ gepland’. 

Hoe kan hypnose
jou helpen?

In je onderbewuste bevinden zich gedragspatronen, overtuigingen en gewoontes. Het bevat dus psychologische processen waarvan we ons niet bewust zijn, maar die ons gedrag, denken en emoties beïnvloeden. Met behulp van hypnose kunnen we nieuwe ideeën inbrengen in het onderbewuste. 

Met therapeutische hypnose pakt de hypnotiseur die processen concreet en bij de oorsprong aan. Op die manier kan door middel van hypnose ongewenste overtuigingen, gedragspatronen en (ingesleten) gewoontes doorbroken en verandert worden. Ook pijnklachten en angsten kunnen op die manier aangepakt en verminderd worden.

 

Kan iedereen gehypnotiseerd worden?

In principe kan iedereen gehypnotiseerd worden maar het is wel van belang de je er ook voor open staat.

Het is van belang dat er een vertrouwen is tussen de hypnotiseur en jou en je moet geen angst hebben voor de hypnose.

WAT VOEL IK IN HYPNOSE?

Dat is voor iedereen verschillend. Zelf een persoon die verschillende keren in hypnose gaat kan elke hypnose anders ervaren. Dagelijks verkeer je al een aantal keren in een staat van natuurlijke trance. Dit is bijvoorbeeld tijdens het kijken naar een film of bij autorijden. Je herkent het vast wel.  Je bent ineens op de plaats van de bestemming zonder dat je je realiseert dat je de rit bewust hebt gereden. Lichamelijke gevoelens die je kunt ervaren zijn: je zwaar voelen, je licht voelen, prikkelingen, tintelingen, veel slikken, je slap voelen etc.

Kom ik altijd uit hypnose?

Je komt altijd uit hypnose, hetzij doordat de hypnotiseur je terug brengt of doordat je jezelf uit hypnose haalt. In uitzonderlijke gevallen val je in slaap en word je daarna gewoon wakker.

Kan ik dingen tegen mijn zin doen?

Je kan geen dingen tegen je zin doen als je onder hypnose bent. Terwijl je onder hypnose bent blijf je in staat om zelf te beslissen over je eigen wil. Er is een beschermend deel in jezelf dat ervoor zorgt dat alleen aanvaardbare suggesties worden opgenomen. Ook maken we een afspraak dat je op elk door jou gekozen moment uit de hypnose kunt komen. 

Andere vragen?

Mocht je vraag hier niet tussen staan of wil je een uitgebreider antwoord? Neem dan gewoon contact met ons op via het contactformulier.